Wandeling Met Gids
Door Antwerpen

Blije wandelaars bij de slotklim op het MAS, de laatste halte van de Historisch Antwerpen wandeltocht!

Het mag niet verbazen dat een wandeling met gids door Antwerpen, één van de beste manieren is om de Koekenstad te ontdekken.

Deze wandelingen zijn superleuk en heel informatief!

Eén van de wandelingen met gids in Antwerpen die ik ten zeerste aanraad, is die die het Historisch Centrum bewandelt.

Deze wandeltocht duurt twee en een half uur, waardoor die perfect in de morgen of namiddag is in te plannen. Je hebt de rest van de dag dus vrij om lekker zelf te doen wat je wil!


Wandeling met gids door Antwerpen


Wat ik vooral zo leuk vind aan deze Antwerpse wandeltocht, is dat je vergezeld wordt van een officiële gids, die je een selectie toont van het beste wat Antwerpen te bieden heeft. Daarbij zal de gids je extra informatie geven over al die kleine en grote dingen die je anders zou missen. De verhalen, anekdotes en de details vindt je namelijk niet in de gewone reisgids in je hand.

Deze professionele gidsen spreken dikwijls ook meerdere talen, sowieso het Nederlands en het Engels, vaak ook het Frans, het Duits en het Spaans!Wat mag ik verwachten van deze wandeling met gids?

De Groenplaats in Antwerpen

Deze Historic Antwerp Walking Tour, zoals ze officieel heet, begint op de Groenplaats. Je groep zal klein zijn, zodoende je de beste ervaring te bieden. Iedereen wil die gids toch horen, niet?

Op de Groenplaats, zal de gids je het verhaal vertellen van de oorsprong van die plaats, het standbeeld van Pieter Paul Rubens en zal je vanaf hier een fenomenaal zicht hebben op Onze Lieve Vrouwe Kathedraal, wel 123 meter hoog!

Van hieruit wandel je verder tot je voor de machtige toegangspoort van de Kathedraal staat. Kijk omhoog en rond je, het Nello en Patrasche beeld ligt achter je, de waterput van Quinten Matsijs, en de mooie authentieke gebouwen met trapgevels, waarin vele originele souvenirs van Antwerpen verkocht worden.

Doordat de Kathedraal onze trots is, zal de gids hierover in geuren en kleuren vertellen!


Brabo en de Antwerpse Kathedraal

Vervolgens, baant de groep zich een weg naar de Grote Markt, om zich aldaar te vergapen aan al de pracht van de gildenhuizen, het monumentale Stadhuis en de Brabo fontein!

Bij het bekijken van Brabo, zal je gids je het verhaal vertellen hoe de Romeinse soldaat Silvius Brabo het opnam tegen de reus Antigoon. Antwerpen was geboren!

Van hieruit, gaat de begeleide wandeling noordelijk door de vele Middeleeuwse steegjes.

Deze starten staan bol van de verhalen, en let vooral op de mooie hoeklantaarns, de Mariabeelden met Jezus in de handen, de antieke huizen, enzoverder... 

Hier loont het echt om een gids bij je te hebben. Zonder deze zou je hier misschien niet komen of er passeren, zonder het op te merken.Uiteindelijk ga je als groep door het Schipperskwartier, ofwel de Rooie Lichtjes. Deze buurt is nu helemaal opgeknapt en het is er leuk te vertoeven. Wees maar zeker dat je gids hier enkele leuke verhalen zal opdissen!

En zo kom je dan uiteindelijk aan op Het Eilandje, de meest noordelijke buurt van Antwerpen. In het verleden, speelde zich hier alle activiteiten van de Haven van Antwerpen zich af. Nadat Napoleon Bonaparte beveelde om er 2 dokken te graven, welteverstaan. 

Kijk om je heen en merk al die mooie gebouwen op, die vroeger grandioze opslagplaatsen waren van koffie, thee, tabak en ander lekkers!

Deze opslagplaatsen herken je dikwijls nog aan de kraan die er hangt, hoog aan de gevel. Tegenwoordig zijn het allemaal super-de-luxe lofts en kantoren.


Het MAS op 'Het Eilandje'


Aangekomen op dit punt, sta je naast die andere Antwerpse toren, namelijk het MAS. En jawel, je gaat die beklimmen! Willen of niet ;-)

Eens op de top van het MAS, en dit is ook de afsluiter van deze wandeling met gids door Antwerpen, heb je een 360 graden zicht over de stad, de Schelde en de Haven van Antwerpen!

Samengevat, je ziet heel veel gedurende deze wandeltocht, je krijgt super veel informatie en verhalen te horen, en het geeft je ook een idee wat de stad te bieden heeft!

Op het Eilandje, kan je daarna lunchen of dineren of een lekker glas drinken in de vele restaurants en cafés die de dokken omzoomen!Hoe kan ik mijn plaats reserveren?

Op dit moment, staat deze wandeling met gids door Historisch Antwerpen geprijst aan slechts 14,5 euro per persoon, wat echt een goede deal is.

Twee uur en een half, met professionele gids, dat is zijn geld waard!

Het is daarbij dan nog super gemakkelijk te reserveren online, op de dag van je keuze en met directe bevestiging. Het ticket kan je dan zelf afprinten of gewoon op je smartphone laten staan.

Hieronder de link om je plaats te reserven!

Nu rest er mij alleen nog om je heel veel plezier op je wandeling door Antwerpen te wensen!

Geniet ervan!


Je bent hier:

  1. Home
  2. Antwerpen
  3. Wat te Doen in Antwerpen
  4. Wandeling Met Gids Door Antwerpen

Like This Page?

Facebook Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.